Meewindkoers 2017


Lekker fietsen met je vrienden en na afloop gezellig samenzijn op het Finish Festival in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Dat is Meewind Koers die dit jaar op zondag 1 oktober plaats zal vinden. Naast de prachtige toertocht over de Utrechtse Heuvelrug, met verrassende wegen door bossen en Hollandse polders, is er een heuse ‘koers’. Op het breedste fietspad van Nederland, de voormalige start- en landingsbaan van vliegbasis Soesterberg, houden we de Meewind Koers Sprint voor vriendenteams. 500 Meter met gegarandeerde meewind! Daarna uitbollen om je goodie bag op te halen, je gratis biertje te drinken, een gratis hapje te eten op het Finish Festival in De Prodentfabriek, poppodium Fluor en de Finishstraat van De Nieuwe Stad. Met Foodtrucks, live muziek, retrofietsen, een prachtig wielerprogramma met prominente gasten en een video wall met de hoogtepunten uit het wielerseizoen 2017.

Ook belangrijk: Meewind Koers is op weg naar 100% duurzaamheid. Wij beleggen per deelnemer € 7,50 in de fondsen van onze partner Meewind, zodat jouw inschrijfgeld ook ten goede komt aan een duurzamere wereld

Bekijk hier de aftermovie van Meewind Koers 2016 om alvast in de stemming te komen.


IT Innovation Day 2017


Voor het vijfde jaar op rij strijkt de IT Innovation Day neer in Amersfoort. Op 28 september is De Nieuwe Stad de plek waar zeker tweehonderd beslissers van grote bedrijven zich laten inspireren in interactie met controversiële sprekers én elkaar.

IT Innovation Day staat geheel in het teken van innovatieve inzet van IT. IT is bij uitstek het vakgebied waar kansen liggen voor innovatie, en innovatie biedt IT de kans zich te profileren als strategische business unit.

De dag staat in het teken van het beste en meest innovatieve van Nederlandse IT.

Inspirerende sprekers die over innovatie spreken uit hun ervaringen. Korte en krachtige sessies van gamechangers, die het experiment zijn aangegaan en zich uitspreken over de comfort- en gevarenzones die we binnenkort tegemoet treden.

Bent u een IT beslisser (C-level/Senior Management) en geïnteresseerd in de IT Innovation Day? Meld hier u dan direct kosteloos aan.

Oliemolenhof van kaal plein naar park


De kale parkeerplaats De Oliemolenhof bij De Nieuwe Stad wordt nog deze zomer veranderd in een groen park. Het plein krijgt bomen, zitplekken, elektrische oplaadplekken voor auto's en een zitkuil waar evenementen in kunnen plaatsvinden

Evenementenlocatie
De huidige asfaltvlakte wordt na jarenlang plannen maken eindelijk veranderd in het beoogde groene hart, een multifunctioneel park. Dit park biedt zodra het klaar is veel mogelijkheden voor evenementenlocatie De Prodentfabriek. Naast de overdekte ruimtes waar zij over beschikken, is het tijd voor verandering en innovatie. Het groene stadshart is hier dus uitermate geschikt voor.

Het plein zal beschikken over een aantal parkeerplaatsen met elektrische laadpaal en een vernieuwde parkeeroplossing wat voor bezoekers van De Prodentfabriek een groot voordeel is. Dit onderstreept de duurzaamheidsambities van De Nieuwe Stad en geeft Amersfoort het eerste laadplein van deze omvang.

Groene verbinding
De nieuw ingerichte Oliemolenhof vormt straks de groene verbinding tussen de verschillende delen van De Nieuwe Stad. Vanuit het park zal er een nieuwe hoofdentree zijn voor de toegang naar De Prodentfabriek en omliggende ondernemingen.

Volg hier (semi)live de ontwikkelingen van het park!